Pinterest Twitter Youtube Facebook Facebook Alt Instagram Mail RS Close Arrow Right Small Arrow Right Small Arrow Left Arrow Left Carret down Carret Left Carret Right Search Burger color Star Store Pin Marker Pencil Pastel

Please rotate your device

POSCA PASTEL

Hout is een veel gebruikte ondergrond voor plastische kunst en decoratie. Het is rigide en gemakkelijk te bewerken en wordt vaak gekozen vanwege het warme aspect. In de vorm van een object kan dit een heel originele, creatieve ondergrond zijn.

 

Voorbereiden

Alle ondergronden op houtbasis of natuurlijk hout kunnen worden gebruikt met POSCA PASTEL. Gladde vlakken hebben de voorkeur voor fijn werk, maar de hechtingseigenschappen van de pastel maken het mogelijk de tool ook te gebruiken op bruut, onbewerkt hout. De pastel kan zelfs op gelakt hout worden gebruikt.

Op donker hout komen de kleuren mooi tot hun recht met een contrasteffect. Van een eenvoudig kratje tot een gelakt object, de mogelijkheden zijn oneindig en door meer of minder op de punt te drukken, geef je meer finesse of intensiteit aan de kleur.

 

Fixeren

De kwaliteit van de was van de POSCA PASTEL zorgt voor een natuurlijke resistentie. Je kunt een extra beschermlaag aanbrengen, bijvoorbeeld met een spraylak.
Over het algemeen geldt dat hoe poreuzer het oppervlak, hoe beter de kleur van nature hecht. Op glad hout beschermt de laklaag tegen wrijving en krassen.

 

Bekijk alle ondergronden