Pinterest Twitter Youtube Facebook Facebook Alt Instagram Mail RS Close Arrow Right Small Arrow Right Small Arrow Left Arrow Left Carret down Carret Left Carret Right Search Burger color Star Store Pin Marker Pencil Pastel

Please rotate your device

GEBRUIKSAANWIJZING

1-2-3

DE POSCA KLAARMAKEN
Schud de marker stevig ondersteboven met de dop afgesloten zodat het kogeltje de kleur in het lichaam van de POSCA homogeen kan maken. U krijgt dan die typische klik te horen.

DE MARKER OPSTARTEN EN TESTEN
Druk meerdere malen met de punt op een vel papier dat u niet gebruikt als ondergrond totdat de punt voldoende met verf doordrenkt is. Test het debiet op uw kladblad: als de lijn strak is, is de POSCA klaar. Het kan nuttig zijn om altijd een vod bij de hand te hebben om de punt gemakkelijk te reinigen of overtollige verf te absorberen.

OPNIEUW OPSTARTEN
Als het debiet tijdens het ontwerpen afneemt, schud u de marker opnieuw en zorg ervoor dat u de dop op voorhand sluit om verfspatten te vermijden. Start opnieuw op en hier gaan we weer!

REINIGEN
Indien nodig kunt u de punt zo vaak als u wilt met leidingwater reinigen. Als de punt extreem droog geworden is, kan u ze ook een nacht in water laten weken.

VERVANGEN
Als de punt per ongeluk beschadigd is, kan u ze omdraaien of ook vervangen door een nieuwe punt die u apart moet aankopen.
De punten kunnen gedraaid worden: PC-3M et PC-5M
De punten kunnen vervangen worden door een nieuwe: PC-1MC, PC-3M, PC-5M, PC-7M, PC-8K, PC-17K

OPSLAGOMSTANDIGHEDEN
U kan de POSCA’s in gelijk welke positie bewaren, als ze na gebruik maar terug goed gesloten worden. Het kogeltje in de marker zorgt er voor dat de verf steeds verspreid wordt, die goed bewaard blijft in het lichaam van de marker. Hou het Posca-penseel bij voorkeur horizontaal.

TIPS

De meeste POSCA-punten zijn wasbaar en vervangbaar (PC-1MC, PC-3M, PC-5M, PC-7M, PC-8K en PC-17K). Sommige referenties zijn ook omkeerbaar (PC-3M en PC-5M). Als een punt na verloop van tijd uitgedroogd is (bijvoorbeeld een slecht gevulde marker), volstaat het deze een paar uur onder te dompelen in een glas water om haar een nieuw leven te geven.