Pinterest Twitter Youtube Facebook Facebook Alt Instagram Mail RS Close Arrow Right Small Arrow Right Small Arrow Left Arrow Left Carret down Carret Left Carret Right Search Burger color Star Store Pin Marker Pencil Pastel

Please rotate your device

FAQ

De antwoorden op uw vragen
Product
Ondergronden
Gebruik
Winkelverkoop
Partnerschappen
Promotieartikelen
Welke kleuren zijn bij elke punt verkrijgbaar?

U vindt ons hele gamma kleuren en bijbehorende verschillende punten in ons kleurenboek, hier.
Voor meer informatie, klik hier voor de kleuren en hier voor de punten!

Hebben de Posca's een EG-label?

De Posca-markers zijn creatieve werkinstrumenten, ze hebben geen EG-label. Ze mogen door kinderen gebruikt worden tijdens artistieke activiteiten onder begeleiding/toezicht van volwassenen.

Wat moet ik doen als mijn punt droog is ?

U hebt de dop eventjes niet goed bevestigd en de punt is uitgedroogd? Geen paniek! Dankzij het zuigermechanisme en het ventielsysteem van de marker kan de punt gemakkelijk opnieuw met verf worden doordrenkt.
Ook als de punt extreem uitgedroogd is, kan u deze verwijderen en in water laten weken. Plaats ze nadien terug en stel de zuiger in werking.
Bij de niet-verwijderbare punten (PCF-350 en PC-1MR) moet u ze onmiddellijk in water laten weken, dat dankzij het geïntegreerde klepsysteem niet in de marker kan binnendringen.
Ontdek al onze tips hier.

Wat moet ik doen als mijn punt vuil is?

Als uw POSCA-punt vuil is geworden, bijvoorbeeld door ze op de grond te laten vallen of door in aanraking te komen een andere kleur tijdens uw creatie, kan u deze eruit halen en met leidingwater reinigen. Plaats ze nadien terug en stel de zuiger in werking.
Bij de niet-verwijderbare punten (PCF-350 en PC-1MR) moet u ze onmiddellijk in water laten weken, dat dankzij het geïntegreerde klepsysteem niet in de marker kan binnendringen.
U kan ze zo vaak reinigen als u wil.
Ontdek al onze tips hier.

Kan ik de punt van mijn POSCA vervangen?

Als ze uitermate vuil of versleten zijn, kunnen de punten van bepaalde POSCA’s vervangen worden. Het betreft de referenties PC-1MC, PC-3M, PC-5M, PC-7M PC-8K en PC-17K.
Een extra tip: De punten van de PC-3M en de PC-5M tips zijn omkeerbaar, zodat je ze kunt omdraaien om de levensduur te verdubbelen!
Klik hier voor meer informatie.

Kan ik mijn POSCA's recycleren?

De POSCA-markers worden gemaakt van gerecycleerd materiaal (PC-5M, PC-7M, PC-8K), maar zijn zelf niet recycleerbaar. U kunt de lichamen van uw markers wel hergebruiken als creatieve ondergronden!

Kan ik Posca op hout gebruiken?

De POSCA’s zijn perfect om hout te customizen. Om uw creatie te beschermen kan u die gemakkelijk fixeren met een watergedragen spuitlak. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik Posca op porselein gebruiken?

POSCA kan gebruikt worden op porselein. Het is permanent op ruwe keramiek en uitwisbaar op behandelde keramiek. Voor meer informatie, klik hier.

Kan ik Posca op textiel gebruiken?

POSCA is ideaal om uw textiel te customizen. Als u wil fixeren, strijk de textiel dan binnenstebuiten zonder stoom om te voorkomen dat de verf afbrokkelt. Om uw creatie langere tijd te kunnen bewaren is het ook aangeraden om uw textiel op lage temperatuur en binnenstebuiten te wassen. Meer informatie hier.

Kan ik Posca op een venster / een etalage gebruiken?

POSCA is een ideaal werkinstrument om uw vensters of etalages te versieren. Een gewone vochtige doek is voldoende om uw creaties schoon te maken. Let wel op, bij krassen of op zeer oud glaswerk dat poreus geworden is aan de oppervlakte, kunnen de pigmenten zich vermengen. Ze kunnen dan niet meer uitgewist worden. Meer informatie hier.

Hoe kan ik de creatie die ik met mijn Posca heb gemaakt fixeren en beschermen?

U vindt alle tips en tricks voor het fixeren van uw creaties op de verschillende ondergronden hier.

Kan ik mijn sportschoenen customizen?

Om de customisatie van uw sportschoenen met de POSCA te fixeren raden wij u aan een watergedragen spuitlak te gebruiken om de tekening te beschermen.
Als het stoffen sportschoenen zijn, fixeer dan de verf na het customizen met een haardroger (op de hoogste temperatuur).
Wij raden u aan om daarna een waterdichtheidsspray aan te brengen.
Klik hier voor meer informatie.

Kan ik mijn voertuig customizen?

Het is perfect mogelijk om uw voertuig te customizen met de POSCA (auto/motorfiets/scooter/fiets…). Om de kleuren en de look van de creatie te beschermen moet u een watergedragen spuitlak aanbrengen.

Hoe moet ik mijn Posca opstarten / opnieuw opstarten?

Schud krachtig met de marker en hou de dop goed gesloten (!) zodat het kogeltje binnenin de verf goed kan mengen en homogeen maken. Druk meerdere malen met de punt op een vel papier totdat de punt voldoende met verf doordrenkt is. Vergeet niet de dop nadien opnieuw te sluiten.
Het opstarten gebeurt de eerste keer dat u de POSCA gebruikt, wanneer u uw marker enkele uren, dagen of maanden niet gebruikt heeft, maar ook tijdens het ontwerpen, afhankelijk van de hoeveelheid verf die u wenst te aan te brengen.
U vindt de gedetailleerde gebruiksaanwijzing hier.

Hoe moet ik mijn Posca-penseel (PCF-350) opstarten / opnieuw opstarten?

Net zoals bij het hele POSCA gamma moet u uw marker stevig schudden (dop dicht!) zodat het kogeltje binnenin de verf kan mengen en homogeen maken. Verwijder vervolgens de dop en het afdekplaatje van de drukknop aan het andere uiteinde van de marker. Druk verschillende keren op de drukknop totdat de punt met verf verzadigd is. Plaats de dop terug na gebruik.
Het opstarten gebeurt de eerste keer dat u de POSCA gebruikt, wanneer u uw marker enkele uren, dagen of maanden niet gebruikt heeft, maar ook tijdens het ontwerpen, afhankelijk van de hoeveelheid verf die u wenst te aan te brengen.
Voor meer informatie, klik hier.

Moet ik eerst een test uitvoeren voordat ik mijn Posca voor mijn creatie kan gebruiken?

Voor een optimaal verfdebiet moet u een snelle test op een vel papier uitvoeren voor u het echt gaat gebruiken. Het verfdebiet wordt namelijk geregeld door een klepsysteem en een zuigermechanisme en via uw test kunt u er zeker van zijn dat de aangebrachte hoeveelheid verf overeenkomt met wat u wil.
Een extra tip: Houd uw kladpapier bij de hand, want wij raden u aan om de hoeveelheid verf te testen telkens u uw POSCA opnieuw opstart.
Ontdek de POSCA-tool.

Is de verf van de Posca permanent?

De POSCA’s zijn watergedragen verfmarkers met onveranderlijke pigmenten die op alle ondergronden kunnen worden aangebracht. De POSCA blijft permanent zonder speciale toegevoegde hechting op poreuze ondergronden zoals hout, karton, textiel, kiezels, bepaalde kunststoffen en metalen.

Voor meer informatie, klik hier.

Kan ik mijn Posca herladen?

POSCA is niet herlaadbaar.
Een extra tip: als uw marker niet meer werkt, is hij niet per se leeg. Maak de punt nat (zie Wat moet ik doen als mijn punt droog is? , start de Posca nadien opnieuw op. Een te droge punt kan namelijk verhinderen dat de verf vloeit.
U vindt de gedetailleerde gebruiksaanwijzing hier.

Hoeveel bedraagt de droogtijd van de verf?

De droogtijd van de verf is extreem snel. De verf droogt over het algemeen sneller op poreuze oppervlakken dan op gladde oppervlakken. Reken in ieder geval maximum enkele minuten.

Moet ik een speciale bewerking uitvoeren om de verf te fixeren?

De verf van de POSCA is permanent op poreuze oppervlakken en uitwisbaar op gladde oppervlakken. De creaties kunnen beveiligd of gefixeerd worden al naargelang de ondergrond door een watergedragen spuitlak aan te brengen (voor de meeste ondergronden), ze in de oven te steken (porselein) of ze met een strijkijzer op te warmen (textiel).
Voor meer informatie, afspraak op onze pagina over de verschillende ondergronden hier.

Hoe kunt u lopers vermijden?

Het ventielsysteem en het zuigermechanisme zijn speciaal ontworpen om lopers te voorkomen. Om het debiet te regelen en te controleren of het de geschikte hoeveelheid verf is, moet u een test uitvoeren op een vel kladpapier dat u klaar liggen heeft. Doe dit telkens als u uw POSCA opnieuw opstart.
Een extra tip: bewaar uw markeerstiften bij een niet te warme temperatuur, omdat de verf dan zeer vloeibaar wordt, wat in sommige gevallen ongewild druppels kan veroorzaken.

Hoe moet je een fout corrigeren?

Gladde oppervlakken, zoals glas, kunt u gewoon afvegen met een vochtige doek om uw fouten te corrigeren. Poreuze ondergronden met een permanente POSCA-verf kunt u overschilderen! Met POSCA kunt u uw tekening namelijk zo vaak overschilderen als u wil, wat heel praktisch kan zijn!
Een extra tip: Of het nu gaat om het corrigeren van een fout, of als het deel uitmaakt van uw creatieve techniek, wacht altijd tot uw eerste laag droog is voordat u deze overschildert. Behalve als u natuurlijk op zoek bent naar een bepaald effect, is POSCA aquarelleerbaar en mengbaar.
Bekijk de mogelijke effecten hier.

Vereist het gebruik van het POSCA een specifieke uitrusting?

Het is één van de voordelen van de POSCA: behalve uw ondergrond (en idealiter een stuk kladpapier), hebt u geen andere uitrusting nodig! Geen borstel, water of dweil nodig: met de POSCA’s kunt u schoon en nauwkeurig schilderen zonder enig ander materiaal.

Kunnen de Posca-markers op de huid gebruikt worden?

De POSCA markers zijn werkinstrumenten voor artistieke creaties, ze hebben geen cosmetische goedkeuring en mogen daarom niet op de huid gebruikt worden.

Kan ik mijn POSCA's buiten gebruiken?

De POSCA’s kunnen perfect gebruikt worden voor gebruik zowel binnen als buiten. Wij raden u aan uw creatie buiten te fixeren met een watergedragen spuitlak.
U vindt de gebruiksaanwijzing hier en de verschillende ondergronden hier.

Hoe bewaar/berg ik mijn markers op?

U kan de POSCA’s in gelijk welke positie bewaren, alsze na gebruik maar terug goed gesloten worden. Dankzij het kogeltje binnenin kan u namelijk de verf altijd opnieuw homogeen maken. Het kogeltje wordt perfect bewaard in het lichaam van de marker (hermetisch afgesloten dankzij het ingebouwde ventiel).
Een apart geval: het Posca-penseel, wij adviseren u deze horizontaal te bewaren.
U vindt de gebruiksaanwijzing hier.

Waar kan ik mijn Posca-markers kopen?

Vind hier uw dichtstbijzijnde Posca-verdeler.

Hoe kan ik contact opnemen met POSCA voor een partnerschapsvoorstel?

Voor partnerschapsaanvragen kan u contact met ons opnemen via volgend formulier. Tot binnenkort!

Waar kan ik Posca-goodies en -stickers vinden?

De goodies en stickers worden tijdens POSCA-evenementen uitgedeeld. U vindt alle POSCA-nieuws hier.