Pinterest Twitter Youtube Facebook Facebook Alt Instagram Mail RS Close Arrow Right Small Arrow Right Small Arrow Left Arrow Left Carret down Carret Left Carret Right Search Burger color Star Store Pin Marker Pencil Pastel

Please rotate your device

POSCA PENCIL

ARCERING
De POSCA PENCIL kan gebruikt worden voor arcering, een techniek die wordt gebruikt om waarden en volumes van een tekening tot uiting te brengen. Dankzij de aard van de punt blijven de lijnen lang fijn tijdens het werken en het vloeiende karakter faciliteert regelmaat in de

GLAD
Door het potlood aan te brengen op een gladde ondergrond (papier met een fijne textuur bijvoorbeeld) kan een prachtige kwaliteit vlakken en kleurverloop worden verkregen. De kleuren lopen in elkaar over door meer of minder te drukken om de gewenste saturatie te verkrijgen. Een goed geslepen stift verhoogt de kwaliteit van het inkleuren.

CONTRAST
De dekkende kwaliteit van de POSCA PENCIL maakt gebruik op een donkere ondergrond mogelijk zonder dat de helderheid verloren gaat. Wit dekt bijvoorbeeld probleemloos zwart voor een prachtig contrast. Door geleidelijk op de stift te drukken kan een brede waaier aan intensiteiten worden verkregen.

OVERLAP
Er zijn kwaliteitsgradaties tussen het aaien met de punt tot het verpletteren ervan. Zonder te drukken, blijven de kleuren transparant en door ze elkaar te laten overlappen ontstaat een aquareleffect. Door te drukken wordt de kleur geconcentreerder en dekkender. Je kunt dus heel licht beginnen en geleidelijk harder drukken voor meer kleurdichtheid.

MENGEN
Kleuren kunnen onderling maar ook met andere technieken worden gemengd. De POSCA PENCIL kan een aquarel versterken, gemengd worden met Chinese inkt, stiften, gouache of acrylverf. Door het permanente karakter zijn meerdere combinaties mogelijk.