Pinterest Twitter Youtube Facebook Facebook Alt Instagram Mail RS Close Arrow Right Small Arrow Right Small Arrow Left Arrow Left Carret down Carret Left Carret Right Search Burger color Star Store Pin Marker Pencil Pastel

Please rotate your device

POSCA PASTEL

VERLOOP
Afhankelijk van de vorm van de punt, geslepen of stomp, is het heel gemakkelijk om verloop te creëren met de POSCA PASTEL. De kleuren lopen in elkaar over en stapelen zich dankzij de semi-dekkende aard en zo ontstaan zachte transities. Door geleidelijk meer druk uit te oefenen kan een verloop van een kleur worden gecreëerd, van weinig tot zeer dicht.

CONTRAST
De mooie dekkende kwaliteit van de POSCA PASTEL maakt het mogelijk een donker oppervlak af te dekken. Het is mogelijk met contrasten te spelen. In het meest extreme geval dekt wit probleemloos zwart, maar er zijn talloze andere creatieve mogelijkheden.

SCRATCHING
Net als bij de POSCA PASTEL kunnen kleuren onderling, maar ook met andere technieken worden gemengd. Vooraf of achteraf, er zijn meerdere mogelijkheden. Zoals een motief maken voordat je gaat aquarellen, het motief blijft dan permanent, of op een gouache of acrylverf creatie op te peppen.

GLAD
Een eerste kleur kan uitgerekt worden en gemengd met een tweede, de POSCA PASTEL wordt dan achteraf gebruikt en dient als menger. Het is ook mogelijk zacht overloop van de ene naar de andere kleur te creëren. Zo zal wit op een kleur er een lichtere tint van maken en dor te mengen zal een schildereffect ontstaan.