Pinterest Twitter Youtube Facebook Facebook Alt Instagram Mail RS Close Arrow Right Small Arrow Right Small Arrow Left Arrow Left Carret down Carret Left Carret Right Search Burger color Star Store Pin Marker Pencil Pastel

Please rotate your device

Het popuniversum
van Castelbajac

19.07.2024
 Blauw,  wit,  rood  &  geel,  gewoonweg   

De ontwerper Jean-Charles de Castelbajac stopt nooit. Al bijna 50 jaar maakt, tekent, schildert en creëert hij, en dit elke dag. Hij heeft duizenden projecten gerealiseerd, werkt nu reeds aan wat hij over vijf jaar zal doen, en neemt de tijd om te antwoorden op de vragen die hem worden gesteld in een documentaire die de zender Arte over hem maakte. Het is het lot van een drukbezet man, maar die bereid is om te kijken en te zien.

Castelbajac heeft een onverzadigbare nieuwsgierigheid, een passie, een wil om altijd nog iets meer te weten te komen over de dingen. Aan de hand van dit portret ontdekken we een eenvoudig man die in contact staat met alles wat de creatie uitmaakt van kunstenaars en ambachtslieden. We treffen hem aan naast Kanye West, de paus, de zangeres MIA of Charlotte Le Bon, de ex-Miss Météo van Canal Plus die tekent en die niet bang is om de confrontatie met het personage aan te gaan voor een gemeenschappelijke tekening.

De kunstenaar is ook mecenas, een incubator van talent, een eersterangs trendsetter. Een duwtje in de rug geven, een muzikant waar hij dol op is, laten spelen, jonge ontwerpers adviseren of samenwerken met Charlotte, … Eén van zijn leidmotieven is al diegenen die willen creëren, nog iets meer ondersteunen.

Mijnheer Jean-Charles is overal, inspirerend en geïnspireerd. Hij vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit, om zich te amuseren en om de kunst en de creatie te doen evolueren.

Instagram
De volledige documentaire